Dimarts 13 de novembre
Hora: 17:30h
Lloc: ETECAM – c/ St. Antoni, 1, Salt. Edifici Coma-Cros (1r pis)
GRATUÏT amb inscripció prèvia AQUÍ

Philip Newell és un assessor acústic que porta més de 45 anys dissenyant estudis de gravació, sales de control i espais per a actuacions arreu del món. Ha escrit nou llibres sobre sistemes d’enregistrament, acústica i electroacústica, a part d’un gran nombre de ponències i publicacions tècniques.

Al llarg de la seva vida ha treballat d’enginyer de gravació i de directe als prestigiosos estudis Pye Records i The Manor, amb grups com The Who, The Faces, Free, Wire, Emerson Lake and Palmer, Traffic, Mike Oldfield, Gong, Led Zeppelin i un llarg etcètera. Durant 11 anys (1971 -1982), va ser el director tècnic de la divisió d’estudis de gravació de la companyia Virgin Records de la qual tenia un 20% de les accions. L’any 1984 va ser cofundador de la divisió Acústica de Reflexion Arts.

És soci membre de IOA (Institue of Acoustics) AES (Audio Engineering Society) i de SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers), dins la qual ha participat en estudis per el 25CSS (Technology Comittee for Cinema Sound Systems).

A l’ETECAM ens parlarà de:
– Història i evolució dels estudis i les tècniques de gravació i mescla. Explicació de la situació actual, és possible mesclar correctament a una sala petita?
– Disseny de les sales de mescla Non-Environement i els seus altaveus.
– Criteris de disseny de les sales de gravació. Pros i contres de les sales de gravació a on es grava conjuntament, temps de reverberació desitjats en funció de l’estil i l’instrument que es vol gravar.